Denne kage er simpelthen bare så mega god (!!!), den er let og frisk, den smager af dansk sommer. Margensbundene er super duper nemme at lave, jeg tør næsten sige at alle kan lave dem! Så hvis du skal holde en sommer fest eller fødselsdag, så lav den her kage, den er relativ hurtig at lave, ventetiden er altså det der tager længst tid. God fornøjelse!

Til cirka 10 personer.

Forberedelse: 30 minutter
Ventetid: 2 timer
Sværhedsgrad: Nem

MARENGSBUND

  • 6 æggehvider
  • 300g sukker
  • 2 teske eddike (både æblecidereddike og lagereddike kan bruges)

FYLD

  • Ca. 4 dl fløde
  • 1200g bær (f.eks. jordbær, eller blanding med hindbær, blåbær, brombær osv.)
  • 125g lys/mørk chokolade

FREMGANGSMÅDE

MARENGSBUND

  • Forvarm ovnen på 100 grader.
  • Pisk dine æggehvider bløde og tilsæt sukkeret en spiseske af gangen.
  • Tilsæt til sidst eddiken og pisk til, at maregnsen er sej og blank – og til du ikke længere kan mærke sukkerkornene mellem dine fingre!
  • Spred marengsen ud til en firkant på et stykke bagepapir (ca 15×30 cm) – eller kom det i en sprøjtepose med en stor rund tylle, og sprøjt to cirkler med en diameter på cirka 20-24 cm.
  • Bag bunden i cirka 1 time.
  • Når bundene er færdige slukkes ovnen – lad bundene køle af indeni ovnen,  i endnu en time! (det her er tricket til at få den bedste maregens!!)

FYLD

  • Vask bærerne og skær dem over hvis nødvendigt.
  • Hak chokoladen – gerne både små og store stykker. (jeg plejer af tage både mælke- og mørk chokolade)
  • Pisk fløden til skum – ikke for stift, da det ellers vil blive grynet.

SAMLING

  • Placer marengsbunden (eller bundene) på det ønskede fad.
  • Fordel flødeskummet på bunden og fordel bær og chokolade.
  • Har du valgt at lave to runde margensbunde placeres den sidste bund selvfølgelig ovenpå den første; og det gentages selvfølgelig med flødeskummet, bærrene og chokoladen.

 Marengsbunden er bedst på førstedagen.

TIP: Du kan lave marengsbund(ene) nogle dage i forvejen, så længe den bliver pakkes godt ind i en lufttætbeholder, så beholder den sin sprødhed!

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *