Det her er den lækreste drømmekage! Den er simpelthen så luftig og lækker – også er den super nem og hurtig at lave!
Dej:
3 æg
250 g mel
250 sukker
1/2 vaniljestang
1 1/2 tsk bagepulver
2 dl mælk
100 g smør
Topping:
250 g kokosmel
300 g farin
100 g smør
1 dl mælk
FREMGANGSMÅDE:
Dej:
Ovnen forvarmes til 170°
Æg, sukker og vaniljekorn piskes sammen til en tyk og hvid æggesnaps
Mel og bagepulver sigtes ned i æggesnapsen – vend det forsigtigt sammen
Mælk og smør kommes i en gryde, varm dette op ved svag varme til smøret er smeltet.
Hæld nu mælkesmørret i dejen lidt af gangen mens du stadig vender forsigtigt – stop endelig når massen er ensartet!
Smør springformen (ca. 27 cm i diameter) med smør eller olie og fordel dejen heri
Kagen bages i cirka 35 minutter til kagen til den giver efter ved et let tryk
Lad kagen køle lidt af ved stuetemperatur
Topping
Skru ovnen op på 200° og kog alle ingredienserne kort sammen i en lille gryde
Fordel toppingen på den bagte, let afkølede kage
Bag nu igen kagen i cirka 8 minutter.
Du har glemt at skrive hvor mehet mel der skal i? 🙂
Hej Maria, beklager, det får jeg rettet med det samme – der skal 250 g mel i! 🙂