Author: magnolia

De lækreste franske Macarons

Jeg har endnu en gang givet mig i kast med de poplære Macarons. De smager virkelig skønt. Denne gang har jeg valgt følgende smage, en lækker chokolade ganache og en hindbær ganache. Grundmassen består af en lækker hvid chokolade ganache, hvori jeg blot har tilføjet de ønskede smage. Jeg har lavet en “grundmasse”, som jeg har delt i to lige store portioner, og derefter smagt dem til med mine ønskede smage. Du kan sagtens bare lade dine macarons fyld være den hvide chokolade ganache. 

Som en ekstra bonus, kan disse kager fryses!

Jeg poster jævnligt billeder på min Instagram, Magnolias.dk – smut ind forbi og følg den, det vil gøre mig utrolig glad.

Ca. 20 stk

Macarons:
100 g mandelmel
150 g flormelis
75 g æggehvider
1 knsp salt
50 g sukker
Pastafarve af eget valgt

Hvid chokolade ganache (grundmassen) 
½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
50 g smør
Evt. smag (jeg brugte ca 15 g smeltet mørk chokolade til min mørke chokolade ganache, og til min hindbær ganache, smagte jeg mig frem, med frystetørret hindbær, som jeg blot sigtede ned i massen, derudover, tilføjede jeg også cirka en halv tsk hindbær ekstrakt)

Jeg har denne gang valgt, at komme et frisk hindbær indeni mine macarons, for at give dem en mere frisk smag – det kan helt klart anbefales. Prøv eventuelt med andre bær!

FREMGANGSMÅDE: 

 Macarons: 

  • Sigt mandelmel og flormelis sammen.
  • Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en tyk og glat marengsmasse.
  • Tilsæt farve og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i. Her kan du vælge at dele din dej og farve dejen i forskellige farver.
  • Massen må ikke være så tyk, at den laver toppe, men heller ikke så tynd, at den løber ud. Du kan eventuelt sætte en klat dej på bordet med en teske, hvis den laver toppe, så skal dejen vendes lidt mere endnu.
  • Fyld massen i en sprøjtepose med lille rund tylle og sprøjt den ud i ca. 40 små cirkler (ca. 2-3 cm) på bageplader med bagepapir.
  • Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad kagerne “tørre” ved stuetemperatur i ½-1 time
    Varm ovnen op til 180 grader varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader og bag kagerne 12 -15 min.
  • Lad dem afkøle helt på pladerne og flyt dem over på en rist.

 Hvid chokolade ganache: 

  • Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i fløden, til den smelter, og rør smørret i. Tilsæt (hvis ønsket) den ønskede smag og farve
  • Lad cremen afkøle – eventuelt i køleskabet, så går det lidt hurtigere.
  • Vend halvdelen af dine macarons med bunden opad – se om du kan finde macarons der har nogenlunde samme størrelse, så de bliver et sæt.
  • Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i toppe på bundene.
  • Tryk de resterende makroner ovenpå
  • Opbevar dem i køleskabet i op til 2 dage – eller frys dem.

Velbekomme,
Magnolia

Moussekage med mandelbund, hvid chokolademousse, hindbærmousse og glaze

Forleden dag kastede jeg mig over et nyt projekt – nemlig glazekager. Jeg har længe gået med tanken om, at prøve netop denne slags kage. Jeg fået sammensat en kage, som er helt perfekt, hvis du spørger mig! Denne moussekage indeholder alle lækkerierne – en mandelbund med chokoladestykker og lakrids, en cremet hvid chokolade mousse og en
lækker frisk hindbærmousse med citron og skyr – alt dette pakket ind i en fin og
blank glaze. Formen jeg har brugt til denne kage hedder “eclipse” og er i silikone.

Jeg vil råde dig til, at lave glazen den samme dag, den skal serveres, den er nemlig pænest og med mest shine samme dag! Kagen passer til cirka 6-8 personer.

Jeg er kommet på instagram! 
Hvis mig endelig din kreation på instagram og tag mig gerne, så jeg kan se det magnolias.dk .

MANDELBUNDEN:

70 g smør
70 g sukker
2 tsk lakridspulver
2 mellemstore æg
80 g mandelmel
50 g mørkchokolade

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smør smeltes og blandes herefter med sukker og lakridspulver.
  • Æg pisket let og der tilføjes lidt ad gangen sukkermassen – pisket let og luftigt.
  • Vend sluttelig mandelmel og chokolade i dejen. Sørg for at vende forsigtig så luften bevares.
  • Dejen fordels i en springform på 16 cm – her skal formen enten smøres eller fores med bagepapir.
  • Kagen bages i cirka 25 minutter.
  • Lad kagen køle helt af inden den tages ud af formen.
  • Rengør formen og læg kagen tilbage.

HVID CHOKOLADEMOUSSE 
1 blad husblas
1 dl flød
70 g god, fint hakket hvid chokolade

  • Husblassen lægges i blød i koldt vand
  • Fløden varmes op til lige underkogetpunktet herefter hældes den over den hakkede hvide chokolade. Lad dette stå i cirka 1 minut inden det røes sammen til en homogen masse.
  • Vrid husblassen fri for vand og tilsæt den i chokoladen.
  • Hæld chokolademoussen over i en ren skål og stil på køl i 2-3 timer – eller til den er helt kold
  • Når moussen er kølet helt ned piskes den luftig og hældes over den kolde kage.
  • Sæt kagen i fryseren til den har sat sig (en times tid)

HINDBÆRMOUSSE MED CITRON OG SKYR
2 blade husblas
175 g hindbær (enten frosne eller friske)
Saften fra en 1/2 citron
100 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
1,5 dl fløde
100g skyr med vanilje (jeg brugte den fra Cheasy)

  • Husblas lægget i blød i koldt vand
  • Hindbær, sukker, vaniljekorn, citronsaft og den tomme vaniljestang kommes op i en gryde og varmes op til det er lige under kogepunktet.
  • Si hele massen over i en ren skål.
  • Vrid husblassen fra for vand og tilsæt den til hindbærpurren. Lad det køle til stuetemperatur
  • Fløden piskes til let skum og vendes sammen med skyren.
  • Vend hindbærpurren og i fløde/skyr blandningen og vend sammen til den er homogen.
  • Hæld en god portion hindbærmousse i formen og læg herefter kagen ned ovenpå og tryk forsigtigt ned (husk at vende kagen rigtigt! Det er altså den hvide chokolademousse, som skal vendes nedad. Når man “popper” kagen ud af formen, vil det være mandelbunden, som kagen står på og ikke chokolademoussen)
  • Den resterende hindbærmousse fordeles godt hele vejen rundt om kagen. Kagen stilles i fryseren i mindst 4 timer, gerne natten over så den virkelig kan sætte sig inden den skal glazes!

GLAZE 
3 blade husblas
75 g sukker
44 g vand
75 g glukosesirup
50 g kondenseret mælk
75 g hvid fint hakket chokolade
Pasta farve efter eget valg (jeg brugte en lyserød fra Wilton)

  • Husblassen lægges i blød i koldt vand
  • Sukker, vand og glukosesirup kommes op en gryde – giv dette et opkog
  • Gryden tages af varmen og den udblødte husblas og den kondenseret mælk røres ud i sukkermassen.
  • Den fint hakkede chokolade kommes op i en skål.
  • Hæld den varme glaze ud over chokoladen, lad det stå i cirka 1 minut og tag derfter en dejskraber og rør meget forsigtig rundt til chokoladen smelter og det hele bliver til en homogenmasse. Undgå endelig at røre eller at piske så der kommer luftbobler ind i glazen.
  • Farv glazen i den ønskede farve
  • Glazen skal nu blendes med en stavblender – sæt stavblænderen på skå ned i glazen og blend i et par minutter. Forsøg at holde stavblenderen i ro, så der ikke dannes luft i glazen.
  • Glazen køles ned til den er i mellem 30 og 35 grader.
  • Når glazen har den rette temperatur befries kagen fra formen og stilles højt, for eksempel ovenpå et glas så glazen har mulighed for at løbe af. Placer eventuelt en talkeren nedenunder for at undgå at få glaze overalt 😉
  • Start med at hælde glazen fra midten og arbejd dig derefter ud af.
  • Lad kagen stå og dryppe af i par minutter – du kan nemt fjerne det overskydene glaze derhænger med en spatel.


Velbekomme,
Magnolia

Drømmekage

Det her er den lækreste drømmekage! Den er simpelthen så luftig og lækker – også er den super nem og hurtig at lave!

Dej:
3 æg
250 g mel
250 sukker
1/2 vaniljestang
1 1/2 tsk bagepulver
2 dl mælk
100 g smør

Topping: 
250 g kokosmel
300 g farin
100 g smør
1 dl mælk

FREMGANGSMÅDE:

Dej:
Ovnen forvarmes til 170°
Æg, sukker og vaniljekorn piskes sammen til en tyk og hvid æggesnaps
Mel og bagepulver sigtes ned i æggesnapsen – vend det forsigtigt sammen
Mælk og smør kommes i en gryde, varm dette op ved svag varme til smøret er smeltet.
Hæld nu mælkesmørret i dejen lidt af gangen mens du stadig vender forsigtigt – stop endelig når massen er ensartet!
Smør springformen (ca. 27 cm i diameter) med smør eller olie og fordel dejen heri
Kagen bages i cirka 35 minutter til kagen til den giver efter ved et let tryk
Lad kagen køle lidt af ved stuetemperatur

Topping 
Skru ovnen op på 200° og kog alle ingredienserne kort sammen i en lille gryde
Fordel toppingen på den bagte, let afkølede kage
Bag nu igen kagen i cirka 8 minutter.

Sunde romkugler

I dag har den stået på sunde romkugler, de smager virkelig skønt, og hvis jeg skal sige det så smager de rigtig meget af dem man køber hos bageren, men de her er selvfølgelig ikke lave at kagerester, men derimod sundere ingredienser. Man kan (hvis man vil være lidt ekstra sund) tilføje proteinpulver.

Forberedelse: 30 min
Ventetid: –
Antal: Ca 10 små romkugler
Sværhedsgrad: Nem

 

Det du skal bruge:

  • 2 dl mandler (100 g) – eller mandelmel
  • 10 friske dadler (uden sten) (120 g)
  • 4 tsk rom aroma
  • evt. 1 tsk mandelessens
  • 4 tsk kakaopulver
  • Kokos til at rulle romkugler i

Fremgangsmåde

  • Først hakkes mandlerne i en minihakker – gerne så de fortsat er lidt grove.
  • Herefter tilsættes dadlerne og blendes med.
  • Til sidst tilsættes rom aroma samt kakaopulveret.
  • Dejen trilles til små romkugler.
  • Som “krymmel” kan man bruge evt bruge kokosmel, eller hakkede mandler.
  • Kan holde sig 4-5 dage på køl.

Svampet gulerodskage med creamcheese frosting

Verdens bedste gulerodskage, simpelthen så lækker og svampet! Det er en must try. Det er helt klart en af mine nye favoritter.

Antal: Til ca. 10 personer
Forberedelse: 2 timer 
Ventetid: Cirka. 1 time + 3 timer.

DET DU SKAL BRUGE:

TIL DEJEN:

  • 225 g brun farin
  • 1,5 dl majsolie
  • 3 æg
  • 210 g mel
  • 3/4 tsk vaniliesukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk natron
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk kanel
  • 285 gram reven gulerod
  • 40 gram grofthakkede valnødder.

TIL CREAMCHEESE FROSTINGEN:

  • 200 g flødeost
  • 125g blødt smør
  • 250 g flormelis (måske mere)
  • 1-2 tsk vanilie
  • Citronsaft

SÅDAN GØR DU:

DEJEN:

  • Forvarm ovnen til 185°
  • Brun farin og olie piskes sammen i en skål. Tilsæt æg og pisk til det er lysere.
  • Bland alle de tørre ingredienser + nødderne, kom dem i skålen og rør til det akkurat er blandet.
  • Tilsæt så gulerod og rør det hurtigt i.
  • Hæld blandingen i en springform på cirka. 20 cm i diameter.
  • Bag kagen i 50-60 minutter ved 185 grader.
  • Kagen køles helt af inden frostingen kommes på (dette er meget vigtig, da frostingen ellers vil smelte!)

CREAMCHEESE FROSTINGEN:

  • Tilsæt flødeosten lidt af gangen, VED LAV HASTIGHED!
  • Pisk til det er rigtig godt luftigt, hastigheden kan øges mod slutningen, men

    pas på ikke at piske for meget, da osten ellers godt kan skille.
  • Smag til med citronsaft.

SAMLING: 

  • Skær toppen af kagen (hvis nødvendig), så man har en hel flad kage at arbjde med.
  • Kom frostingen i en sprøjtepose med tylle efter eget valg (jeg brugte en stor rund tylle)
  • Dekorer og pynt kagen efter eget valg.
  • Kagen kan holde sig 3-4 dage på køl.

Velbekomme.

Fastelavnsboller med vaniljecreme

Jeg elsker fastelavnsboller – og jeg kunne sådan set spise dem året rundt. Den her opskrift er super god og er en af de bedste jeg har prøvet, også er der godt med creme i dem(!) Selve bollen er super let og luftig, og cremen er bare rigtig rigtig god og velsmagende. De er desuden også gode dagen efter! Jeg håber virkelig at du vil prøve den her opskrift, de ER altså det hele værd!! :’)

Antal: 16 stk
Forbredelse: 30 min
Ventetid: Cirka 2 timer.
Sværhedsgrad: Nem 

 

DET DU SKAL BRUGE ER:

DEJ:

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1½ dl fløde
  • 3½ spsk sukker
  • 125 g blødt smør
  • ½ tsk salt
  • 450 g mel (måske mere)

CREME:

  • 6 dl mælk
  • 4 æg
  • 6 spsk sukker
  • 2 spsk vanillesukker
  • 4 spsk maizena mel

PYNT:

  • Ca. 150g flormelis
  • Ca. 2 spsk kakaopulver
  • 3 spsk vand

SÅDAN GØR DU:

Cremen: 

  • Alle ingredienser blandes sammen i en tykbundet gryde.
  • Varmes i ca 20 minutter til det har en passende cremet konsistens, pas på den ikke bliver for tynd. Sørg for at den ikke brænder på, og rør derfor jævnligt i den!
  • Stil den til afkøling.

Dejen: 

  • Smelt smøret i en gryde og tilsæt mælk, lunes sammen i et par minutter.
  • Gær smuldres, og det lunkne mælk/smør røres ud i gæren.
  • Tilsæt sukker, salt, fløde og mel og ælt godt sammen.
  • Lad dejen hæve i 1 time.
  • Når dejen er klar efter første hævning, rulles dejen ud i en stor firkant, som herefter skæres ud i 16 lige store stykker.
  • Kom 1½-2 spsk creme på midten af hver enkel firkant. De lukkes sammen og vendes.
  • Lad dem efterhæve 1 time.
  • Bag dem ved 225 grader (alm ovn) i 10-15 min. alt efter ovntype.
  • Når fastelavnsbollerne er kølet af, kan de pyntes med glasur.

Billedet til højre er taget lige efter de er kommet ud af ovnen, og den ser derfor lidt sjov ud – men jeg kunne simpelthen ikke vente ;D

 

Enjoy!

Chokolademousse

Jeg elsker chokolademousse, og denne her opskrift ER den bedste! Den er super let at lave, og smager virkelig virkelig skønt, og er dejlig cremet. Det er et must try!

Forberedelse: Ca 20 min.
Ventetid: Minimum 4 timer 

Til 6 personer: 

DET DU SKAL BRUGE ER:

200 g god mørk chokolade
9 æggeblommer
75 g sukker
1/2 l piskefløde

SÅDAN GØR DU:

  • Hak chokoladen fínt og smelt over et vandbad – så snart chokoladen er smeltet tages den af varmen
  • Pisk æggeblommer hvide og luftige med sukkeret.
  • Hæld den AFKØLEDE chokolade i de piskede æggeblommer, og pisk godt.
  • Pisk fløden til skum og vend den hurtigt, men grundigt i chokolademoussen. Tag evt 1/3 af flødeskummet og vend først denne del sammen med chokolademoussen og derefter de resterende 2/3 for at opnå en mere luftigt resultat.
  • Hæld chokolademoussen i enten små portionsskåle eller i en stor skål og stil på køl i mindst 4 timer, gerne mere.

Spinatboller

Disse spinatboller er super lækre og luftige, også er de selvfølgelig et sundere valg end “bare” en hvid bolle. Jeg kan helt klart anbefale dem!

Forberedelse: Ca. 1/2 time
Ventetid: 2 timer
Sværhedsgrad: Nem  

Giver ca. 16 stk afhængig af størrelse.
DET DU SKAL BRUGE: 

  • 260 gram spinat (bruger du frosset spinat, skal der mere mel til)
  • 25 g gær
  • 6 dl mælk
  • 2 tsk honning (dette kan undlades) 
  • 1,5 tsk salt
  • Ca 10 dl hvedemel
  • 5 dl groft mel, jeg brugte speltmelt
  • Mælk til pensling



SÅDAN GØR DU: 

  • Forvarm ovenen til 200 grader varmluft.
  • Blend spinat sammen med en smule af mælken, evt med en stavblender.
  • Det resterende mælk kommes i en skål og gæren opløses heri.
  • Tilsæt spinat, honning, salt og rør godt.
  • Kom durummel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Der skal muligvis mere mel i, men pas på ikke at komme for meget i. Spinaten gør dejen våd at arbejde med, men bollerne bliver tørre, hvis man kommer alt for meget mel i.
  • Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt i minimum en time.
  • Form bollerene og sæt dem til efterhævning i cirka en times tid (dette er med til at skabe mest mulig luft i bollerne)
  • Bollerene pensles med mælk inden bagning. 
  • Bag dem i cirka 10-12 minutter til de lyder hule når man “banker” under dem.

 

Tip: Bollerene kan også bruges som sandwichbrød!