
Denne her opskrift er super lækker og nem at lave! Jeg kan klart anbefale disse cupcakes. De er bløde og svampede. Chokolade med chokolade med chokolade – hvad er der ikke at kunne lide? 😉
Antal: 12 stk
Forberedelse: 40 minutter
Ventetid: 25 minutter
Sværhedsgrad: Nem
CUPCAKES
100 g mel
140 g sukker
40 g blødt smør
20 g usødet kakao
1.5 teske bagepulver
1 teske vaniljesukker
1.2 dl. letmælk
1 æg
50 g hakket mørk chokolade (gerne 70%, det gør dog chokoladesmagen meget intens!)
FROSTING
300 g flormelis
100 g blødt smør (ikke margarine!)
0.4 dl. letmælk
50 g smeltet mørk chokolade (gerne 70%, men normal chokolade kan også bruges til frosting!)
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 170 grader ved traditionel ovn.
- Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt i en skål med en håndmikser eller røremaskine, til alle ingredienser er blandet godt sammen.
- Pisk herefter mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og bland de to skåles indhold sammen.
- Pisk herefter blandingen til, at en glat konsistens opnås.
- Den hakkede chokolade vendes herefter forsigtigt i dejen.
- Put papirsforme i en muffinsform og fyld formene 2/3 op til kanten.
- Bag cirka 20 – 25 minutter ved 170 grader.
- Lad cupcakesene afkøle inden frostingen smøres og/eller sprøjtes på.
- Smelt chokoladen til chokolade frostingen og lad den køle af til stuetemperatur.
- Pisk flormelis og smør og tilsæt mælken.
- Pisk den smeltede chokolade i – jo længere frostingen piskes, desto lettere/mere luftig bliver den.

