Disse spinatboller er super lækre og luftige, også er de selvfølgelig et sundere valg end “bare” en hvid bolle. Jeg kan helt klart anbefale dem!

Forberedelse: Ca. 1/2 time
Ventetid: 2 timer
Sværhedsgrad: Nem  

Giver ca. 16 stk afhængig af størrelse.
DET DU SKAL BRUGE: 

  • 260 gram spinat (bruger du frosset spinat, skal der mere mel til)
  • 25 g gær
  • 6 dl mælk
  • 2 tsk honning (dette kan undlades) 
  • 1,5 tsk salt
  • Ca 10 dl hvedemel
  • 5 dl groft mel, jeg brugte speltmelt
  • Mælk til pensling



SÅDAN GØR DU: 

  • Forvarm ovenen til 200 grader varmluft.
  • Blend spinat sammen med en smule af mælken, evt med en stavblender.
  • Det resterende mælk kommes i en skål og gæren opløses heri.
  • Tilsæt spinat, honning, salt og rør godt.
  • Kom durummel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Der skal muligvis mere mel i, men pas på ikke at komme for meget i. Spinaten gør dejen våd at arbejde med, men bollerne bliver tørre, hvis man kommer alt for meget mel i.
  • Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt i minimum en time.
  • Form bollerene og sæt dem til efterhævning i cirka en times tid (dette er med til at skabe mest mulig luft i bollerne)
  • Bollerene pensles med mælk inden bagning. 
  • Bag dem i cirka 10-12 minutter til de lyder hule når man “banker” under dem.

 

Tip: Bollerene kan også bruges som sandwichbrød! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *