Medaljer, en god klassiker, uhhmm de smager simpelthen så godt. Den sprøde kiksebund med flødeskum vaniljecreme og marmeladen LÆKKERT!!! Jeg håber virkelig, at du vil prøve dem!

Antal: Ca 10 stk 
Forberedelse: 1,5 time:
Ventetid: 3 timer
Sværhedsgrad: Middel 
 
MØRDEJ
300 g hvedemel
100 g flormelis
150g stuetemperet smør
1 æg

 

VANILJECREME
2 1/2 dl let/sød mælk
1/2 vaniljestang
35 g sukker
20 g majsstivelse
40 g æggeblommer (svare ca til 2-3 stk)

 

GLASUR
Ca. 150 g flormelis
+ lidt vand

Pynt og opbygning:
Ca. 150 g jordbær/hindbær marmelade
Ca. 4 dl fløde
eventuelt frysetørret jordbær/hindbær
eventuelt friske jordbær/hindbær
Desuden:
En rund udstikker cirka 7 cm i diameter.
FREMGANGSMÅDE
MØRDEJ
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.
  • Stil den på køl i en halv time.
  • Rul den kolde dej ud i en anelse mel.
  • Stik 20 cirkler ud med din udstikker.
  • Bag dem ved 200 grader i cirka 8-10 min – eller til de er let gyldne.
VANILJECREME
  • Kog 2 dl af mælken op i en gryde.
  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
  • Mas vaniljekornene med lidt af sukkeret, så kornene skilles ad.
  • Pisk vaniljesukkeret, det resterende sukker, majsstivelse og resten af mælken
  • Når mælken koger, kommes vaniljeblandingen op i.
  • Pisk godt til det bliver tykt.
  • Stil på køl med folie direkte på cremen i ca 2 timer (cremen skal bruges sammen dag eller næste)
Opbygning:
  • Pisk fløden til flødeskum og kom den i en engangsprøjtepose med en stjernetylle, og sprøjt en kant rundt på 10 af bundene.
  • Fyld cirka 1 teske fuld jordbær/hindbær marmelade i midten.
  • Pisk den iskolde vaniljecreme til den er ensartet, kom den i en engangsprøjtepose og sprøjt det oven på marmeladen så “hullet” bliver fyldt.
  • Kom glasur på de resterende toppe og pynt eventuelt med friske bær eller frysetørret bær.
  • Afslut nu med at komme toppen på bunden og så du færdig!
Opbevares på køl, de kan cirka holde sig 2, maksimalt 3, dage.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *