Det du skal bruge er:
200 g smør + lidt til ramekinerne
235 g god mørk chokolade
4 æg
4 æggeblommer
125 g sukker
80 g mel
(eventuelt 1 spiseske lakridspulver for at fremhæve smagen af chokolade)
FREMGANGSMÅDE
- Forvarm oven til 160°. Smør ramekinerne.
- Smelt smøret og chokolade samme over vandbad, rør til blandingen er ensartet, jævn og glat – tag den af varmen og lad afkøle.
- Kom æg, æggeblommer og sukker i en stor skol og pisk til massen er tyk og hvid.
- Tilsæt den afkølede chokolade, sammen med mel og eventuelt lakridspulver, hvis man ønsker dette – pisk til dejen er ensartet
- Fordel dejen i ramekinerne og bag kagerne i cirka 12 minutter, eller indtil siderene virker stive og toppen er “gele”-agtigt (pas på ikke at bage dem for meget – midten stadig skal være flydende!)
- Tag kagerne ud af ovnen og lad dem hvile i 1-2 minutter.
Vend derefter kagerne ud på en tallerken og servér eventuelt med vaniljeis.