IMG_3096Jeg elsker fastelavnsboller – og jeg kunne sådan set spise dem året rundt. Den her opskrift er super god og er en af de bedste jeg har prøvet, også er der godt med creme i dem(!) Selve bollen er super let og luftig, og cremen er bare rigtig rigtig god og velsmagende. De er desuden også gode dagen efter! Jeg håber virkelig at du vil prøve den her opskrift, de ER altså det hele værd!! :’)

Antal: 16 stk
Forbredelse: 30 min
Ventetid: Cirka 2 timer.
Sværhedsgrad: Nem 
IMG_3097

 

DET DU SKAL BRUGE ER:

DEJ:

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1½ dl fløde
  • 3½ spsk sukker
  • 125 g blødt smør
  • ½ tsk salt
  • 450 g mel (måske mere)

CREME:

  • 6 dl mælk
  • 4 æg
  • 6 spsk sukker
  • 2 spsk vanillesukker
  • 4 spsk maizena mel

PYNT:

  • Ca. 150g flormelis
  • Ca. 2 spsk kakaopulver
  • 3 spsk vand

SÅDAN GØR DU:

Cremen: 

  • Alle ingredienser blandes sammen i en tykbundet gryde.
  • Varmes i ca 20 minutter til det har en passende cremet konsistens, pas på den ikke bliver for tynd. Sørg for at den ikke brænder på, og rør derfor jævnligt i den!
  • Stil den til afkøling.

Dejen: 

  • Smelt smøret i en gryde og tilsæt mælk, lunes sammen i et par minutter.
  • Gær smuldres, og det lunkne mælk/smør røres ud i gæren.
  • Tilsæt sukker, salt, fløde og mel og ælt godt sammen.
  • Lad dejen hæve i 1 time.
  • Når dejen er klar efter første hævning, rulles dejen ud i en stor firkant, som herefter skæres ud i 16 lige store stykker.
  • Kom 1½-2 spsk creme på midten af hver enkel firkant. De lukkes sammen og vendes.
  • Lad dem efterhæve 1 time.
  • Bag dem ved 225 grader (alm ovn) i 10-15 min. alt efter ovntype.
  • Når fastelavnsbollerne er kølet af, kan de pyntes med glasur.

IMG_3090Billedet til højre er taget lige efter de er kommet ud af ovnen, og den ser derfor lidt sjov ud – men jeg kunne simpelthen ikke vente ;D

 

Enjoy!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *